Ben Wertheim toernooi

Op donderdag 25 januari j.l. was er in Maarssen wederom het Bert Wertheim toernooi.

Twee keer per jaar, net voordat de competities beginnen, organiseert de club in Maarssen dit open toernooi. Afhankelijk van je rating word je ingedeeld in een poule van 5 personen.

Er is plek voor 60 deelnemers. De spelers komen van vele clubs uit ons district. Ik loop nog niet zo lang mee, maar zag al vele bekende gezichten.

De locatie waar in Maarssen gespeeld wordt, is een sporthal. Daar hebben ze recent een nieuwe vloer in gedaan, maar ik heb het niet zo met die gymvloeren. Valt er balletje op de grond, dan is het bukken geblazen, opstuiten is er bijna niet meer bij. Door zo’n vloer wordt de tafel ook trager.

Wij zijn in Tiel met onze club toch zeer bevoorrecht dat wij mooie ruimtes hebben met een goede vloer. Ook de verlichting bij ons is OK, helaas in Maarssen was dat beduidend minder.

Met mijn zeer bescheiden rating mocht ik spelen in poule 12. Drie mannen, allemaal uit Maarssen, stonden klaar om de strijd aan te gaan. De vierde tegenstander had kort voor aanvang afgezegd.

Partij 1 ging ik goed van start door de eerste set met 11-2 te winnen, het werd toch een 5-setter die ik helaas kantje boord verloor.

De 2e partij ook een 5-setter, gewonnen . De laatste partij werd 1-3. Maar zoals altijd, er zaten weer veel leermomenten in. Een van mijn broers woont in Maarssen en is meegekomen om te zien hoe zijn broertje het zou doen. Ook heeft hij wat foto’s geschoten.

Ik heb in Maarssen wederom een leuke avond gehad. Qua tafeltennis ook beter en vaster dan de vorige twee keren dat ik aan dit toernooi meedeed. Met dank aan Danique die mij vorig jaar vroeg om een keertje mee te gaan!

Ook zij was er weer bij en mocht op tafel 1 haar kunnen laten zien.

Als het even kan, ben ik over een half jaartje weer van de partij!