Logo Tielse Tafeltennisclub

Tielse Tafeltennisclub

Kom jij ook spelen?

Clubkampioenschappen 2023

Geplaatst op

De uitgestelde, gisteren gespeelde, clubkampioenschappen van de Tielse TC waren gezellig, en veel van de deelnemers brachten hun “A” spel op; het niveau was dan ook pittig.

Dubbels

In de ochtend werden de dubbels gespeeld, met zoals gebruikelijk door het lot bepaalde willekeurige combinaties uit een op basis van rating in tweeën gesplitst deelnemersveld.

Veel wedstrijden waren nagelbijters, en werden met miniem verschil beslecht. Uiteindelijk dreven Mark/Toan en Kevin/Donald boven en werden finalisten.

Enkels

Met dertien deelnemers (er kwamen helaas enkele deelnemers niet opdagen) werden er twee poules gespeeld. Daaruit gingen de twee hoogst eindigende spelers door naar de “knock out” fase: Kevin, Sebastiaan, Mark, en J$.

Troostronde

De overige spelers (minus twee) namen deel aan het “verliezerstoernooi”. Twee poules werden gespeeld, waarin Toan en Maaike als #1 eindigden.

Halve finales Enkel

Tijdens het spelen van de troostpoules vonden ook de halve finales, gekruist gespeeld tussen de nummers 1 en 2 uit de enkelpoules, plaats. Kevin won met overmacht van J$; de wedstrijd tussen Mark en Sebastiaan kon elke kant op gaan. Uiteindelijk viel de beslissing in het voordeel van Sebastiaan.

Troostfinale

Na het herinrichten van de grote zaal tot één groot court werden de finales gespeeld, te beginnen met de troostfinale. Toan en Maaike speelden een mooie partij, maar Maaike bleek nog een A++ spelniveau op de plank te hebben liggen en boekte een sterke overwinning.

Dubbelfinale

Onvermoeibare Toan wist van geen ophouden, en trad meteen met Mark aan tegen Kevin en Donald in de dubbelfinale - en zowaar, Mark en Toan pakten de titel ook nog, al ging dat zeker niet zonder slag of stoot.

Enkelfinale

Sebastiaan en Kevin betraden de arena, en van meet af aan werd op volledige sterkte en scherpte gespeeld. Een hypergeconcentreerde Kevin domineerde met kracht en souplesse, evenwel af en toe aan het wankelen gebracht door vermetele en zeer sterke initiatieven van Sebastiaan. Een mindere speler zou erdoor uit het lood zijn geslagen, maar niet Kevin, op deze dag. Hoog niveau, een heleboel rallies om in te lijsten.

Felicitaties

En zo kunnen we huldigen:

 •  Kampioen Kevin
  • Vicekampioen Sebastiaan
 • Dubbelkampioenen Mark en Toan
  • Vicedubbelkampioenen Kevin en Donald
 • Verliezerskampioene Maaike
  • Viceverliezerskampioen Toan

Opstekers

 • Wat was er een leuk publiek!
 • Verse clubaanwinst Marc liet kwaliteit zien.
 • Sowieso goed spel, over de hele linie.
 • Jong (dag Loïs!) en oud, met enthousiaste supporters (dag Iris!), aanmoedigende familie.
 • Met dank aan organisatrix Danique: geslaagd!

Volgende keer in januari 2024, bij ons? En zullen we dan ook kijken of we voldoende jeugdspelers kunnen vinden voor een jeugdkampioen?

Openingstijden jeugd

Dinsdag18:3019:45training
Vrijdag18:3020:00vrij spelen
Zondag14:0017:00vrij spelen

Openingstijden senioren

Dinsdag19:4524:00vrij spelen/training
Donderdag14:0016:30senioren instuif
Vrijdag19:0024:00spelen/competitie
Zondag14:0017:00vrij spelen

Adres

Mastodon iconFacebook icon
Tielse TC
Beethovenstraat 24
4003 KX, Tiel
0344 623 676