Betuwewind eronder

Wind en winst voor de Tielse T.C.

Je hebt ze vast gezien. Met de slogan ‘Betuwewind, iedereen wint’ is de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe afgelopen maand een campagne gestart om leden te werven voor de bouw van de windmolens bij Deil en AVRI. Inwoners van Geldermalsen, Tiel, Culemborg, Buren, Neerijnen en Lingewaal kunnen profiteren van het opwekken van groene energie door lid te worden van deze coöperatie. Wie lid wordt, heeft de mogelijkheid te investeren in de bouw van het molenpark en te profiteren van een rendement van minimaal 4% en maximaal 10%. De 14 windmolens gaan meer dan de helft van alle huishoudens van de gemeente West-Betuwe van stroom voorzien. Maar Betuwewind wil meer dan alleen energie leveren.

De Burgerwindcoöperatie West-Betuwe heeft ook maatschappelijke doelen en bevordert leefbaarheid van onze regio door lokale sportverenigingen financieel te steunen. Daarom roepen wij iedereen die belangstelling heeft lid te worden van de coöperatie op 1% van zijn of haar rendement af te staan aan de Tielse T.C. De Burgerwindcoöperatie verdubbelt dit bedrag. Bij een schenking van bijvoorbeeld €50 uit een lening van €5000,00 per lid, en met 50 leden die kenbaar hebben gemaakt de Tielse T.C. te steunen, ontvangt onze penningmeester maar liefst €5.000 jaarlijks extra voor de clubkas. Dat zijn best veel driesterrenballen! En dat 15 jaar lang!

Hoe werkt het?

  • De Tielse T.C. heeft zichzelf aangemeld voor de Windlijst voor sportclubs bij de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe.
  • Ben jijzelf (of zijn je ouders) geïnteresseerd om lid te worden? Lees de campagnefolder en het voorlopig prospectus.
  • Wie wil profiteren van de windmolens én ons wil steunen, gaat naar betuwewind.nl/meedoen en wordt lid. Je betaalt eenmalig 50 euro en je ontvangt een uitnodiging om aan te geven hoeveel je wilt lenen aan de bouw van de molens. Je kunt aangeven dat je maximaal 1% van je rendement afstaat aan de Tielse T.C.

Wat kun jij doen?

  • Zet je in om onder je familie, vrienden en collega’s leden te werven voor de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe -- en nodig hen uit om 1% van hun jaarlijkse opbrengst aan de Tielse T.C. te schenken.
  • Word zelf lid. Maak je gezinsleden lid als je wilt, per huisadres kunnen meerdere leden ingeschreven zijn.

Het lidmaatschap van de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe valt buiten de verantwoording van de Tielse T.C.

Wil je meedoen? Graag!

Bij Betuwewind zelf is meer informatie te vinden, en kan ook aangemeld/ingeschreven worden.