Clubkampioenschappen 2018

Op een zondag aan het begin van het jaar die anders ongetwijfeld in grote rust verlopen zou zijn vonden de enerverende clubkampioenschappen van de Tielse TC plaats.

Vier spannende poules leidden tot de eindstrijd der sterken, waarin uit Sebastiaan, Mark, Omar, Niels, Toan, Zoltán, Michael en Kevin na kwart- en halve finales de finaleplaatsen toegeëigend werken door Kevin en regerend kampioen Niels.

De velen die strandden in de poules speelden een verliezerstournooi, leidend tussen een "troostfinale" tussen oud-voorzitter Jan en huidig voorzitter Jeroen.  Voor de finales werd echter eerst een dubbeltoernooi gehouden, tussen door loting bepaalde dubbels.

In het dubbeltoernooi wisten Jan en Mark de overhand te krijgen over het sterke koppel van Omar en Kai.  De daarop plaatsvindende troostfinale viel uit in het voordeel van Jeroen.

De heuse finale tussen Kevin en Niels werd op hoog tactisch niveau ingezet, en het tij erin keerde meermaals.  In de zevende game vocht Kevin zich al snel naar wat een comfortabele voorsprong leek, maar met de wissel halverwege wist Niels zich knap te hervatten en alsnog te wedstrijd naar zich toe te trekken.

Hulde aan alle deelnemers, jong en oud, en dank aan organisatoren Mark en Michael voor een zeer geslaagd toernooi!

Donald maakte foto's, en wie een impressie van het toernooi wil (of zichzelf in actie terug wil zien): Clubkampioenschappen 2018 (Flickr).